Disclaimer: dacă sperai să fie un articol despre Ericuț și aventurile lui, vei fi dezamăgit :))). Pentru a evita manifestarea unor sentimente contradictorii, recomandăm părăsirea acestei pagini până la apariția articolelor bebelușești. 

Știți pozele acelea perfecte pe care toți proaspeții părinți le postează pe Instagram? Pozele în care toți zâmbesc larg, cu sufletul și inima în palmă? Și în realitate, fericirea chiar așa este și chiar așa se simte… 

ÎNSĂ

în aceeași realitate, noi, proaspeții părinți, avem zile în care ne-am sugruma reciproc prin somn. Glumesc: eu n-am atâta putere, iar el are-o mână șubredă de la cele 11 kg de iubire pe care le ține zilnic în brațe :))))). 

Sunt zile în care se adună în ființele noastre oboseala, nopțile nedormite sau dormite fragmentat, goana după un titirez căruia lumea i se pare tot mai fascinantă pe zi ce trece și e într-o descoperire permanentă, emoțiile pestrițe din doar 24 de ore (ba extaz în fața spectacolului oferit de pui, ba teamă că pică, se lovește, se îneacă, you name it), presiunea socială (acel moment când toată lumea știe ce e mai bine pentru copilul tău și cum ar trebui să îl crești). 

Și așa ajungem să îmbrățișăm la finele fiecărei zile reușitele din postura de părinți, uitând de noi ca și cuplu. 

Știu că este doar o etapă pe care amândoi o “preconizam” și am acceptat-o. Știu că suntem iubire chiar și atunci când nu suntem pe aceeași lungime de undă sau când oboseala ne “obosește” și mai mult. Știu că suntem, în același timp, iertare. 

Și mai știu că nu, nu avem nevoie să fim părinții perfecți, ci doar o familie fericită, ceea ce ne și iese cel mai adesea :))).

Dacă vă regăsiți în etapa pe care am descris-o mai sus, atât vă zic ce ne spun și nouă: 

Facem o treabă minunată împreună! Faceți o treabă minunată împreună”. 

Mi-ar plăcea mult să avem curajul să vorbim deschis și despre norii care apar uneori de-a lungul călătoriei numite “părințeală”. Mi-ar plăcea să ne recunoaștem mai des trăirile, să nu mai pozăm în icoane și să ne acceptăm exact așa cum suntem. Chiar și cu zile mai puțin bune :). 

Să fim iubire, 

Eric’s mom

Sursă foto 

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *