“Stați așa!!! Bebelușul nu vine la pachet cu un ghid de “utilizare” 😩?! Sau, cel puțin, un ghid de supraviețuire pentru părinți?!”
Măi, asta nu e bine 😂. Fix asta cred că ne-am spus în secret, în primele zilele cu bebelușul acasă, atât eu, cât și soțul.
Ne bate la ușă pragul de 6 luni. Au trecut mult prea repede… de parcă, am răsuflat o dată și s-a întâmplat magia.
S-au petrecut multe, multe, dar, cel mai tare sunt mândră de cum am crescut împreună, toți trei. De cum am dat piept unor frici (și am făcut loc altora), de cum ne-am hrănit cu bucurii, de cum am întipărit în suflete fiecare secundă de părințeală.
În tot acest timp, mi-am dat seama și de tiparul de părinți pe care îl avem noi doi. Atât vă spun: cel mai probabil, bebe nu o să se rușineze când o să audă o glumă mai “altfel” 😂. Suntem amuzanți, ne place să râdem mult, dar și să ne facem glume unul altuia. Drept urmare, am creat un mic râzăcios. Zâmbește de cum deschide ochii dimineața, râde în hohote la orice mutriță pe care o facem, înțelege extrem de multe din câte îi povestim cât e ziua de lungă.
Revenind la tiparul nostru de părinți, musai să vă povestesc câteva întâmplări din categoria “vai steaua noastră” 😅 de la începutul aventurii numite mai modern “parenting”.
Să cumpărăm tooooot! Și eventual, cât mai mult 😂
Dacă ar fi să dau vreun sfat viitoarelor mămici, ar fi hold your hormoni căci bărbatul o să facă fix ce îi zici tu și, crede-mă, nu întotdeauna deciziile din sarcină sunt cele mai istețe :))).
* V-am mai zis că am luat două pătuțuri și nu folosim niciunul, da?
* Dar de sistem anti-regurgitare?
* Dar de două baby-nest-uri? Dar de sac de dormit?
* Dar de o comandă imensă, destul de scumpișoară de hăinuțe în care bebe a intrat maxim 2 săptămâni (seturi nou-nouțe vor ajunge la un alt bebe).
* Să luăm căciuli cââât mai multe!!! Am eu o frică de otite care s-a concretizat în căciulițe, căciuloaie, căciulici. Ei bine, ghiciți ce? În casă, bebe nu a purtat absolut deloc căciulă (logic!), iar afară, doar la temperaturi sub 10 grade și vânt (așa cum e și recomandat).
* N-are sens să mai zic câte lucruri absolut inutile am luat… Biberoane (nici acum nu știu ce am vrut să fac cu ele), suzete, cântar (ăsta mai mult e factor de stres), termometru de apă și lista poaaate continua, însă hainele ne-au pus capac. Fără să exagerez, în acest moment avem 4 saci plini ochi care vor ajunge la un alt bebe și bag mâna în foc că jumătate nu am apucat să i le dăm lui bebe pentru că, n-a venit el cu instrucțiuni de folosire, da’ băiatu’ a venit determinat să crească repede.
When pipi is dușmanul nopții. Da' ce-are mititeluțul de plânge?! 😩
Fix în prima săptămână acasă. Doarme bebe primele nopți neîntors. La un moment dat, se trezește în urlete în miez de noapte. Zic “bine, e normal”. Hai să schimbăm băiatul de pampers, să sugă nițel și hai, nani. El, nu și nu. Plâns de ne apuca și pe noi odată cu el. Da’ cine să se gândească că pamperșii nr. 1 sunt mult prea mari pentru mogâldeața mea de puțin peste 2,6 kile, iar pipilica nu se oprise doar în pampers?! Pipilica era hăt-hăt la plimbare pe spate. Șterge copilul, schimbă copilul, fericit și nani copilul. Da’ credeți că ne-am dat seama de la prima întâmplare că sunt pamperșii prea mari? :))))) Nup. Cred că abia după al doilea episod ne-am gândit că asta ar fi problema și i-am luat copilului pentru o perioadă pampers numărul 0 și a fost perfect.
Vai, nu îi place să îi facem baie 😳
Sunt copii cărora nu le place la baie și aia e. Credeam că Ericuț intră în categoria asta după ce la fiecare baie în primele vreo 2 săptămâni, plângea de numa’. Până într-o seară când îi zic soțului “oare îl ustură ochișorii de la șampon?!” În mintea mea de părinte începător, îmi imaginam că toate șampoanele de bebeluși sunt ca în reclamă. Știți voi “nu m-au usturat! V-am zis!” :))))). Și cum ai putea să afli? Simplu: iei șampon pe un deget (sau două), deschizi bine un ochi (sau ambii :))) și începi să-l freci cu șampon 😂. Musai să o facă DOAR UNUL dintre părinții 😂. Da, soțul s-a sacrificat căci unul dintre noi mai avea nevoie de ochi cât să-l supravegheze pe bebe :)))). Și da, șamponul derma-fensi-șmensi ustura de mama focului. De atunci, copil fericit la băiță :)))).
3, 2, 1. Ținta "mami" e aici!
Cumva mă așteptam (sau cel puțin știam), că băiețeii sunt “stropitori” 😂, dar ce nu știam e că țintesc atâââât de bine 😅. Cine-a inventat alezele (perfecte pentru bebeluși fetițe), rog insistent să creeze și un costum de protecție pentru mămici :)))). N-are sens să vă mai zic că și acum la 6 luni ținta sunt tot eu, nu :))))?
Niciodată nu iei în brațe un nou-născut abia hrănit, fără pampers pe el. Ținta - tot mami.
Bănuiesc că toată lumea a văzut deja Mr. Popper’s penguins. Acum, musai să aveți în minte imaginea cu Popper și pinguinii în baie. Funcționează? Dacă nu, uite-o aici https://www.youtube.com/watch?v=CJr6h2996pw. Fix scena asta s-a petrecut în casa noastră când, de prea multă iubire, bebe s-a c$&^# pe mine la propriu și nu doar o dată 😂. Morala: Niciodată nu iei în brațe un nou-născut abia hrănit, fără pampers pe el. Ținta? Logic, tot mami.