Cum e să fii tată de Eric Matei?

Când vine vorba de venirea pe lume a unui copil, mama și pruncul par să aibă lumina reflectoarelor continuu pe ei. Tații, în ciuda faptului că au contribuit la minune , intră într-un con de umbră. Nu a fost și cazul nostru. Pe parcursul sarcinii, dar și după, am avut grijă să discutăm despre trăirile noastre, despre bucurii și frici, să ne oferim sprijin și să ne inspirăm reciproc încredere. Soțul meu a mai făcut ceva: a preluat o parte importantă din simptomele sarcinii – poftele , dar asta este altă poveste.

Cum este să fii tată de Eric – Matei? Ce e în sufletul unui bărbat în tot procesul acesta de creștere a unui copil de la o fărâmă de mac până la 8 kile? 🥳😂 Ioti mai jos. Enjoy it!

Ce ai simțit când ai aflat că vei fi tătic? Știu că îți doreai, dar erai pregătit?

Tata de Eric: Vestea a fost una excelentă. Vorbisem serios despre a deveni părinți. Nu credeam că se poate întâmpla atât de repede, dar cred că dorința a fost atât de mare încât bebe a răspuns afirmativ la ceea ce voiam noi :)). Îmi doream, dar nu știam ce mă așteaptă. Acum pot să zic, după aproape 4 luni, că sunt pregătit, la început, nu :)).

Cum a fost viața cu o gravidă în casă?

Tata de Eric: N-am simțit vreo diferență între a fi gravidă sau nu. Noi amândoi am luat-o ca pe o joacă și ne bucurăm de fiecare bătaie/ecografie/durere de spate/vărsături :)).

Cum ai trăit perioada sarcinii?

Tata de Eric: În perioada sarcinii am fost calm; cu emoții, doar când aveai controale pentru că trebuia să aflăm cum este bebe, dacă este totul în regulă cu el. Voiam să fiți sănătoși și el și tu. Acestea au fost singurele “îngrijorări”, dacă le pot spune așa.

Cum a fost să nu poți lua parte la niciun control?

Tata de Eric: Aici a fost urât pentru că stăteam in mașină și așteptam câte 30-40 de minute să te întorci să-mi spui cum este… Abia așteptam să te văd ieșind din clinică, să-ți văd expresia feței ca să mă liniștesc că totul este bine.

Cum ai primit vestea că o să fie băiețel?

Tata de Eric: Nu m-a surprins absolut deloc. A fost mai mult o confirmare la ceea ce îmi doream :))).

Nașterea – cum a fost acea seară pentru tine? Ce te îngrijora?

Tata de Eric: Seara a fost plină de grijă, de la îngrijorare până la nervi pentru că nu voiai să plecăm la spital mai repede… Am răsuflat ușurat când am ajuns la spital și te-am lăsat pe mâna medicilor, știindu-te mai în siguranță cu ei decât cu mine. Apoi a continuat teama de naștere, pentru tine, pentru bebe. Îmi doream mult să fiți bine amândoi, să treceți ușor peste naștere.

Prima poză în care l-ai văzut pe bebe. Ce trăiri ai avut?

Tata de Eric: Dacă până atunci totul a fost un vis, atunci când l-am văzut parcă totul a devenit realitate. Nu-mi venea să cred că e băiețelul nostru, mă uitam și mă minunam de îngerașul nostru.

Primele video-call-uri?

Tata de Eric: Abia așteptam să vorbesc cu voi, să vă văd. Eu stăteam acasă, voi acolo… nu era deloc plăcut nici pentru mine, nici pentru voi…

Cum a fost prima întâlnire cu bebe? Ce gânduri aveai?

Tata de Eric: La prima întâlnire nu mai puteam de nerăbdare, eram fiert, cum se zice, să îl văd :))). Când am ajuns pe holul spitalului și v-am dat scoica și asistenta l-a pus în scoică, m-am speriat. Era atât de mic… îmi era frică să pun mâna pe el :)). Toată bucuria și entuziasmul parcă s-au dus intr-o secundă și a intervenit o stare de frică și vaiiii ce mă fac :))).

Ce te-a îngrijorat cel mai tare în primele zile?

Tata de Eric: Nu știu să zic… îmi doream doar să fie bine, să fie sănătos.

La primele zile acasă mă refer. Mie, sincer, îmi era frică să nu îi rup o mână sau un picior.

Tata de Eric: De aia nu puneam mâna pe el și te lăsam pe tine :)))).

Un episod amuzant de la început?

Tata de Eric: Cel mai amuzant a fost când a făcut caca pe mami .

Cum ți-a schimbat viața bebe?

Tata de Eric: Totul se învârte în jurul lui. El e principalul acum, noi am rămas pe locul 2. Cumva trebuie sunt mult mai responsabil și puternic pentru el, pentru a avea un exemplu bun.

Ce îți place cel mai mult acum din viața în trei?

Tata de Eric: Că ne jucăm, râdem, vorbim. E o gălăgie continuă care îți umple sufletul de bucurie.

Ce ti-ar plăcea să îl înveți acum sau când va crește?

Tata de Eric: Nu neapărat să îl învăț, dar să facem multe activități împreună. Să ne jucăm, să ne plimbăm, să mergem la sală, să jucăm fotbal, să mergem la meciuri și multe altele. Tot ceea ce face un tată cu fiul lui.

Trei calități pe care ai vrea să le aibă viitorul om mare Eric.

Tata de Eric: Ambițios, curajos, puternic.

Mai mergi cu el la vaccin? 

Tata de Eric: Aici aș vrea să nu am voie să intru în cabinet ca la controalele de la pediatru.

Îți plac puseele de creștere?

Tata de Eric: Le ador… abia aștept să se termine unul că întreb când e următorul :))).

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *