Greva suptului de la 3 luni

Păi, despre ce altceva aș putea scrie în momentul acesta al vieții când dragonelul (în vârstă de 7 luni și două săptămâni) este în faza în care se autoservește de la mommy milk bar?! 😅 

În ceea ce privește epopeea minunată a alăptării, toate au decurs bine până la vârsta de 3 luni când războiul avea să apară și în casa noastră. Au complotat și ne-au lovit de nu ne-am văzut, la grămadă și deodată: puseu de creștere, salt mental, greva somnului și!!!!! Greva Suptului (merită majuscule căci a fost episodul care m-a încărunțit nițel). 

Că nu doarme suficient sau că schimbă noaptea cu ziua, poți accepta, până și scaunele mai ciudate le poți accepta, dar să refuze să fie alăptat… nu prea 😁. Acum râd, dar în decembrie, îmi venea să o iau la alergat pe primul câmp de lângă București. 

Fățucă de grevist de Decembrie 😅

Imaginați-vă un mic tazmanian cu care trebuie să lupți de multe ori pe zi pentru a-l convinge să primească sânul. Și de fiecare dată, ai în colțul minții ca rezervă și laptele praf, cu toate că nu îți dorești să cazi în capcana asta. 

Ia și citește. Și citești articole, studii, dar și povești ale altor mame. Și descoperi că este o fază prin care trec mai toți bebelușii. Din păcate, acela este momentul în care multe mămici renunță la alăptare, crezând greșit că bebelușul se auto-înțarcă. Țin minte că exact în perioada aceea, cu surle și trâmbițe, o oarecare tipă cu aere de influencer, anunța că bebelușul ei care are aceeași vârstă cu Eric, s-a auto-înțărcat. Recunosc că nu-mi venea să cred. E drept că pentru ei, pentru bebeluși, a suge la biberon este mult mai “comod” pentru că nu trebuie să depună mare efort, însă eu n-aș fi putut să văd asta ca pe o variantă decât dacă bebe leșina de foame 😅.

N-a fost cazul de leșin, dar a fost momentul potrivit ca bebe Eric să afle ce mamă încăpățânată are :)))). Lupta aceasta a durat fix 2 săptămâni, apoi, s-a oprit brusc așa cum a și început (greva somnului, la pachet cu greva suptului). 

Ce-a funcționat pe parcursul celor două săptămâni? 

🌙 alăptarea atunci când bebe era semi-adormit (se opunea mai puțin) sau chiar prin somn; 

🧘‍♀️ alăptarea în cele mai ciudate poziții pe care vi le puteți imagina, în special cele în care ajuta forța gravitațională :))))); 

🤱 alăptarea din mers/ în picioare. 

🎻 sunetele albe (în special uscător de păr). Aici părerile sunt pro și contra, însă, câtă vreme pe noi ne-au ajutat, le trecem în prima categorie. 

N-are sens să vă spun de dureri de spate, brațe, torace. Imaginați-vă că jucați rolul unui sac de box :))). Cam așa mă dureau toate cele în fiecare zi, dar merita fiecare secundă. 

Mă bucur enorm că în toată perioada aceea soțul mi-a fost alături 100% cum a știut el mai bine, mai ales cu răbdare. Și el a fost la un pas de a spune “hai să încercăm lapte praf”, dar a avut încredere în mine și în bebe, și, împreună am depășit momentul. Acum, vedem puiul cum trage la propriu de mine și ne amintim râzând de zilele când făceam rugăciuni înaintea fiecărei sesiuni de alăptare. 

*Notă: bineînțeles, noi am eliminat prin control periodic la pediatru și medic de familie cauzele medicale care ar fi putut explica comportamentul lui Ericuț din acea perioadă (reflux, alergii, colici etc). Deci, nu orice grevă a suptului e doar o fază prin care trece bebe, ci unele ascund motive mult mai serioase ce merită investigate.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *